NOVA APLIKACIJA: Posmatrač izbora kontroliše političare

Podeli:

Sada svi možemo da pratimo regularnost i izbora i doprinesemo da transparentnost bude ispoštovana.
Partije će u ovoj predizbornoj kampanji pratiti kontrolna tela, ali sada to mogu da rade i svi građani. To omogućava nova aplikacija za mobilne telefone „Posmatrač izbora“. 
Posmatrač izbora

Aplikacija se preuzima besplatno sa „Google Store-a“ i omogućava svakom građaninu da na jednostavan način kontroliše sve što rade stranke i političari u njihovom okruženju.
Dakle, građani mogu da fotografišu i pošalju na server bilo koju političku predizbornu aktivnost.
Nakon obrade informacija sve pristigle fotografije sa opisima se objavljuju po mestu zapažanja na mapi Republike Srbije i dostupni su na internet portalu posmatrac-izbora.rs
Sve uočene nepravilnosti će se automatski prosleđivati nadležnim organima, a svi multimedijalni sadržaji će biti ustupljeni Agenciji za borbu protiv korupcije radi dalje kontrole prihoda i rashoda političkih subjekata.
Zrenjanin takođe ima svog posmatrača izbora, naime, udruženje „INSPIRACIJA“ je partner Bečejskom udruženju mladih (BUM) u sprovođenju ovog projekta, novim tehnologijama ka transparentnijem i odgovornijem sprovođenju izbornog procesa u Republici Srbiji, koji se sprovodi na osnovu potpisanog ugovora sa Fondacijom za otvoreno društvo u Beogradu.
Sugrađani koji žele da se uključe u praćenje i kontrolu kampanje na isti način, preuzimanjem aplikacije “Posmatrač Izbora”, to mogu da učine.
Korisni linkovi:
Sajt: http://posmatrac-izbora.rs/
Aplikacija: https://play.google.com/store/apps/details
Facebook: https://www.facebook.com/posmatrac.izbora/
https://www.facebook.com/posmatrac.izbora/

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga