Digitalna platforma E-agrar počinje sa radom u julu

Podeli:

Digitalna platforma E-agrar, softversko rešenje Uprave za agrarna plaćanja, koje će omogućiti da se više od 400.000 gazdinstava registruje online, počeće sa radom u julu 2022. godine.

E-agrar obuhvata novu aplikaciju koja bi trebalo da omogući efikasnije vođenje Registra poljoprivrednih gazdinstava i efikasnije upravljanje isplatama podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Novo softversko rešenje predstavlja elektronski portal preko kojeg će poljoprivrednici pristupati podacima o svom gazdinstvu, podnositi elektronske zahteve za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava, menjati podatke, obnavljati registracije i eventualno se brisati iz registra. Poljoprivredna gazdinstva imaće mogućnost da podnose zahteve za direktna plaćanja – podsticaje po površini i podsticaje za životinje. Portal je sredstvo i za uvezivanje sistema sa svim relevantnim javnim evidencijama i automatsko preuzimanje potrebnih podataka.

Ova aplikacija postaće jedinstvena, elektronska i centralizovana evidencija svih registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Takođe, biće uspostavljena softverska razmena informacija sa drugim državnim organima i organizacijama koji vode evidenciju.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga