Savez udruženja poljoprivrednika Banata, najavio je proteste povodom poskuljenja goriva. Naime, dizel na pumpama danas košta 162 dinara, i po rečima Dragana Kleuta, predsednika ovog Saveza to je izuzetno visoka cena koju ne može da opravda više nikakva ekonomija.

Kako tvrdi, poljoprivrednici su nezadovoljni i više puta su upozoravali ministra za poljoprivredu i nadležne državne organe da su te cene nafte bez akciza za poljoprivrednike neprihvatljive. Sada je, kako kaže, poljoprivrednicima veoma teško, jer za 10 litara nafte treba izdvojiti stotinu kilograma pšenice i tu ne postoji nikakva ekonomija.

Upravo iz tih razloga, poljoprivrednici najavljuju da će se u petak, 8. juna, kada je najavljen protest vozača zbog cene goriva, pridružiti istom.

Danas, 8.juna u 16 časova organizovaće se okupljanje vozila na parkingu kod Kristalne dvorane, gde će se sva vozila koja žele da učestvuju sakupljati do 17h. Lokacija na kojoj će se saobraćaj blokirati biće dogovorena na licu mesta kada se utvrdi odziv vozila, a potom svi u koloni uz poštovanje saobraćajnih propisa kreću na dogovoreno mesto.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.