Mlekoprodukt podržao evropsku nedelju ekološki održivog prevoza

Podeli:

Ekološki održiv prevoz jedan je od stubova brige o životnoj sredini.U skladu sa tim, u okviru Evropske nedelje mobilnosti koja je održana od 15. do 21. septembra 2024. u kompaniji Mlekoprodukt, pokrenuta je akcija „Ekološki održivog prevoza zaposlenih“ tokom koje se promovisalo korišćenje alternativnih, ekološki čistih vidova prevoza.

Cilj akcije jeste podsticanje razmišljanja o održivom kretanju, koje doprinosi i zdravlju planete i ličnom zdravlju. Zaposleni su ohrabreni da isprobaju alternativne vrste prevoza umesto pojedinačnog korišćenja sopstvenog automobila: vožnja bicikla, pešačenje, dolazak više osoba jednim automobilom i svi ostali vidovi prevoza koji doprinose očuvanju planete.

Učešće u akciji je potpuno dobrovoljno, a učesnici samostalno prijavljuju svoje rezultate – tačnije broj ušteđenih kilometara koje bi prešli u sopstvenim automobilima da nisu odlučili da tokom jednog ili više dana u nedelji u kojoj se održava akcija koriste alternativna i ekološki prihvatljiva rešenja. Akcija se održava i promoviše pod međunarodnim nazivom #MobilityChallenge i sloganom Krećite se ekološki, ostanite zdravi“.

I ove godine, u okviru izazova #MobilityChallenge, Mlekoprodukt je ostvario izvanredne rezultate. Pređeno je čak 7.419 kilometara za sedam dana, što predstavlja razdaljinu gotovo jednaku onoj od Zrenjanina do Pekinga, vazdušnim putem. Zaposleni u Mlekoproduktu još jednom su ovim putem dali svoj doprinos očuvanju planete.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga