Mlekoprodukt na dečjem Festivalu „Uskršnje jaje“

Podeli:

IGRA, KREATIVNOST I NEGOVANJE TRADICIJE

Dečiji festival Uskršnje jaje održan je po osmi put u subotu 15. aprila na Trgu slobode u Zrenjaninu. Uorganizaciji udruženjaVratimo deci radost u pokretu, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, uz podršku lokalnih horova, umetničkih društava i sportista, na festivalu su održana brojna takmičenja, izložba likovnih radova i dečiji uskršnji vašar. Igralo se, pevalo i uživalo u bogatom umetničkom programu.

Među prijateljima festivala i ove godine bila je kompanija Mlekoprodukt, koja već dugi niz godina podržava ovu uskršnju manifestaciju posvećenu deci. Tako se u programu festivala našla i Biser radionica „Uskršnje jaje“ na kojoj su najmlađi učesnici, prepušteni mašti i inspiraciji i uz pomoć čuvene maskote Biserka, oslikavali na štafelajima uskršnje motive, bojili uskršnje figure i ukrašavali uskršnja jaja. Kroz igru i kreativan rad deca su učila o tradiciji obeležavanja Uskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Druženje, osmesi, igra i pesma bili su ispraćeni i ukusnim zalogajima Biser sira, kao i poklonima iznenađenja za najmlađe.

Manifestacija „Uskršnje jaje“ ima za cilj da, u susret prazniku, decu upozna sa tradicijom i uskršnjim običajima i podstakne kreativnost i zajedništvo.

BISERKO NAS UČI!

Uskršnji lov na jaja

Jedan od starih običaja kome se posebno raduju deca na Uskrs je uskršnji lov na jaja. Odmah u zoru nakon što se lepo obuku, a pre tradicionalnog vaskršnjeg doručka, u mnogim krajevima Srbije, a posebno u Vojvodini, deca traže jaja, zeku ili gnezdo skriveno u dvorištu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga