Ljudstvo i mehanizacija spremni za zimsko održavanje javnih površina u gradu

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem, posetio je danas JKP “Čistoća i zelenilo”, kako bi se uverio u spremnost tog komunalnog preduzeća za zimsko održavanje javnih površina u našem gradu.

– Nastavljamo obilazak naših službi koje vode računa o održavanju ulica, trotoara i biciklističkih staza u zimskom periodu, i nakon što smo posetili zimski punkt preduzeća “Eko Gradnja”, koja već desetu godinu održava naše lokalne puteve, a spremno je i preduzeće koje održava državne puteve, Javno preduzeće “Putevi Srbije”, danas smo u poseti našem javnom komunalnom preduzeću “Čistoća i zelenilo”. Uverili smo se da je obezbeđeno dovoljno agregata, sredstva i ljudstvo su spremni i drago mi je da u pripravnosti dočekujemo zimu – rekao je gradonačelnik.



Vršilac dužnosti direktora JKP “Čistoća i zelenilo” Nemanja Milinković potvrdio je da zimska služba tog preduzeća spremno dočekuje sezonu.

– Imamo dovoljno sredstava i zaposlenih za obavljanje svih predviđenih aktivnosti koje se tiču zimskog održavanja i raspoređeni su u tri smene. Od mehanizacije imamo male traktore sa posipačima soli i čistilicama za sneg, kombinovane mašine sa raonicima za sneg, kiper kamione za odnošenje snega sa glavnog trga i iz centra grada, manje izbacivače snega, topove, oko 20 tona putarske soli i 60 tona kamene rizle na lageru – navodi Milinković i dodaje da građani treba da uzmu u obzir da postoje prioriteti u zimskom održavanju javnih gradskih površina.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga