Sedamnaestogodišnji Ognjen Pejić u novogodišnjoj misiji

Podeli:

Zrenjaninac Ognjen Pejić, sedamnaestogodišnji gimnazijalac, decembarske dane provodi u prikupljanju pomoći za decu koja žive u stanju socijalne potrebe. Ovaj humani dečak priključio se akciji fondacije „Osmeh na dar“ i u svom gradu aktivno radi na prikupljanju novčanih sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića za mališane širom Srbije.

Ognjen smatra da je previše propagiranja pogrešnih vrednosti, te je to bio jedan od osnovnih motiva koji je ovog mladog Zrenjaninca ponukao da počne da se bavi humanitarnim radom.

– Kutije za prikupljanje novčane pomoći sam postavio na dosta lokacija u Zrenjaninu, a razgovarao sam i sa direktorom naše Predškolske ustanove. Očekujem da će se dosta ljudi odazvati i da će se prikupiti i novca i ostalih stvari koje su potrebne da se napravi novogodišnji paketić. Ni jedno dete ne treba da ostane bez poklona i zbog toga imam u planu da 20. decembra otvorim i štand za prikupljanje pomoći- rekao je Ognjen.

Akcija prikupljanja novca, slatkiša i igračaka traje do 26. decembra, nakon čega se sva pomoć šalje u Novi Sad, odakle će se prema planu slati dalje na adrese socijalno ugrožne dečice.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga