Javni poziv za finansijsku podršku za lečenje dece – do sada odobreno šest zahteva, ukupan iznos odobrenih sredstava 720.400 dinara

Podeli:

Nakon što je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao novi Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, Gradska uprava saopštava da je do sada stručna komisija razmatrala osam prispelih zahteva, da je šest pozitivno rešeno, dok je za dva zahteva od podnosilaca zatražena dopuna dokumentacije.  

Ukupan iznos odobrenih finansijskih sredstava po osnovu šest pozitivnih rešenja iznosi 720.400,00 dinara, od čega je za četiri zahteva odobren maksimalan iznos finansijske podrške propisan pravilnikom, odnosno po 150 hiljada dinara. Sredstva se isplaćuju u jednokratnom iznosu.   Poziv je otvoren do utroška sredstava. Kriterijumi za konkurisanje po Javnom pozivu, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti, objavljeni su na stranici sajta Grada Zrenjanina “Oglasi i konkursi”.

 U toku prethodne godine, pravo na finansijsku podršku grada za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura, u skladu sa kriterijumima propisanim Javnim pozivom, ostvarilo je 18 dece, a ukupan iznos odobrenih sredstava iznosio je više od 1,5 miliona dinara. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga