Koje ulice će biti zatvorene tokom Gospojine i kako teku pripreme uz detaljan program

Podeli:

Glancaju se kočije, ulepšava grad i pripremaju kotlići za najpoznatiju slavu – Gospojina u Novom Bečeju

Zahuktava se atmosfera pred Gospojinu u Novom Bečeju. Ceolo mesto vrši završne pripreme pred najčuveniju slavu koja je opevana i u Balaševićevoj pesmi. Glancaju se kočije, pripremaju kotlići za riblju čorbu, ulepšavaju cvetne površine, kojima je Novi Bečej prekriven sa svakom koraku.

Manifestacija će početi  22. avgusta otvaranjem „Ulice zanatskog piva“ koja je poznata osim po odličnim kraft pivima i po nastupima neafirmisanih rokenrol bendova. Pored ovog pratećeg programa, posetioci će moći da uživaju i u brojnim drugim podmanifestacijama: „Etno bazaru“, „Gospojinskom kotliću“, „Reviji paradnih zaprega“, turnirima u šahu i kuglanju. Najmlađe očekuju „Dečija ulica“ i „Avlija zabavlija“, koja ove godine obeležava četvrt veka trajanja.

Dokazano najatraktivniji segment ove porodične manifestacije svakako su večernji koncerti najvećih zvezda iz zemlje i regiona koje na Tiskom keju iz godine u godinu okupljaju na desetine hijada posetilaca. Svoje nastupe su u prisustvu velikog broja predstavnika medija potvrdili Đorđe David i Ivana Peters, najavljujući dobar provod, ali i grupu „Kerber“, koja će u petak, 24. avgusta, nastupiti nakon njih

Na Gospojinskoj bini, u nedelju, 25. avgusta, od 20 časova nastupiće Sloba Radanović, a u samoj završnici, za veliko finale i velika zvezda, od 22 časa na binu će se popeti Dragana Mirković.

Za svoj trideseti rođendan Gospojina časti posetioce besplatnim parkingom, a ulaz se takođe ne plaća. Doći će do manjih izmena u saobraćaju tokom održavanja manifestacije.

Organizacioni odbor manifestacija Opštine Novi Bečej doneo je rešenje o privremenoj izmeni režima saobraćaja vozila na javnom putu u naseljenom mestu Novi Bečej u periodu od 22. do 27.avgusta.

Radi se o ulicama Ive Lole Ribara, raskrsnica sa ulicama Zmaj Jovina, Brigadira Ristića i Petra Drapština, raskrnica ulica Sonje Marinković i Vuka Karadžića, raskrsnica ulica Žarka Zrenjanina i Svetozara Miletića i raskrsnica ulica Maršala Tita i Vuka Karadžića.

U nedelju, 25. avgusta, u periodu od 11 do 12 časova, biće izmenjen režim saobraćaja u ulicama Milošev put, Maršala Tita, Vuka Karadžića i Svetozara Miletića sve do tiskog keja radi održavanja defilea paradnih zaprega.

Manifgestacija se završava litijom 27.avgusta.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga