JKP „Gradska toplana“ teško oštetila vodovodnu mrežu u ulici Pere Dobrinovića

Podeli:

Tokom izvođenja sopstvenih radova JKP „Gradska toplana“ teško je oštetila vodovodnu mrežu u ulici Pere Dobrinovića, zbog čega su pomenuta i ulice u njenoj neposrednoj okolini bez vode. U toku su pripremne radnje za izgradnju privremene vodovodne mreže kako bi se obezbedila voda za pomenuti rejon, a potom će se, zbog težine oštećenja, izvršiti i zamena 250 metara vodovodne mreže u ulici Pere Dobrinovića.


Tokom izvođenja sopstvenih radova JKP „Gradska toplana“ je danas u prepodnevnim časovima teško oštetila vodovodnu mrežu u ulici Pere Dobrinovića, zbog čega je došlo do prekida vodosnabdevanja u rejonu ulica Pere Dobrinovića – Lidl – Uroša Predića – deo Laze Kostića.

Odmah po izlasku na teren ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su utvrdile da zbog stepena oštećenja vodovodnu mrežu nije moguće sanirati, i da je neophodna zamena cevi vodovodne mreže u dužini od 250 metara.

Da bi se obezbedilo vodosnabdevanje do momenta nabavka materijala za potrebnu zamenu cevi, odlučeno je da se oštećeni deo mreže premosti izgradnjom privremene mreže na površini zemlje.

U toku je priprema za otpočinjanje navedenih radova, koja obuhvata uklanjanje uličnog mobilijara i instalacija drugih preduzeća koje se nalaze na mestu izvođenja radova, a koja su se u najkraćem roku odazvala pozivu i izašla na teren.

Trenutne procene su da će se raščišćavanje terena završiti do 18 časova, nakon čega će uslediti radovi JKP „Vodovod i kanalizacija“ na izgradnji privremene vodovodne mreže. Za izvođenje tih radova potrebno je, ukoliko ne dođe do nepredviđenih situacija, oko 5 časova.

Nakon završetka svih pomenutih radova biće uspostavljeno uredno vodosnabdevanje u pomenutom rejonu.

O radovima na zameni 250 metara teško oštećene vodovodne mreže, i potrebnom vremenu za njihovo izvođenje, javnost će blagovremeno biti obaveštena.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga