Jedno lice teže povređeno, pet lica je zadobilo lake telesne povrede

Podeli:

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a pet lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta procenjuje se na oko 353.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – dve, nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza – jedna i nepropuštanja vozača bicikla na obeleženom pešačkom prelazu – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 25 učesnika u saobraćaju i izdato je 55 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 3 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 3 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Posebne aktivnosti saobraćajne policije biće u zonama škola, s tim u vezi apelujemo na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa posebno u zonama škola.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga