Izdato osamdeset prekršajnih naloga

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 552.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna i nepropisne radnje vozilom – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 13 učesnika u saobraćaju i izdato je 80 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga