In memoriam: Profesor Slavoljub Grozdanov (1935-2022) 

Podeli:

Napustio nas je profesor Slavoljub Grozdanov, veliki čovek, pedagog, sportski radnik i vrstan strelac, uz koga su stasavale brojne generacije đaka i brojne generacije strelaca. Ceo svoj život profesor Grozdanov posvetio je prosvetnom radu i streljaštvu. Ovim plemenitim sportom počeo je da se bavi daleke 1949. godine i ostao je zaljubljenik u streljaštvo do kraja života.

Profesor Slavoljub Grozdanov ostaće upamćen kao strelac koji je 1977. godine postigao državni rekord u najtežoj i najzahtevnijoj disciplini u streljaštvu – gađanje vojničkom puškom iz ležećeg stava na 300 metara. Ovaj uspeh i rekord nije nadmašen ni dan-danas. Više desetina puta bio je standardni član ekipe Republike Srbije na državnim prvenstvima u SFRJ i kandidat za člana reprezentacije. Od omladinskih do veteranskih dana, profesor Grozdanov vraćao se sa takmičenja okićen najsjajnijim odličjima.

Bio je izuzetan pedagog u oblasti streljaštva i kroz svoj mentorski rad obučio je brojne generacije vrhunskih sportista. Kroz instruktorski rad, profesor Grozdanov značajno je doprineo kulturi i bezbednosti u rukovanju oružjem. Osnivač je brojnih turnira od kojih je najpoznatiji turnir u gađanju ćupova na Gradskom strelištu u Zrenjaninu.

Profesor Slavoljub Grozdanov dobitnik je niza značajnih sportskih priznanja od kojih je svakako najvažnija Spartakova nagrada za životno delo. Odlaskom profesora Grozdanova srpski streljački sport pretrpeo je nenadoknadiv gubitak. Večna mu slava i hvala!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga