Igor Mirović ostaje na čelu Vlade Vojvodine

Podeli:

Sednica Skupštine Vojvodine na kojoj se bira nova Pokrajinska vlada zakazana je za sutra. Srpska napredna stranka, koja ima većinu u parlamentu, predložila je da na čelu Vlade i u narednom periodu bude Igor Mirović.

Dve trećine sekretarijata u prošlom sazivu Pokrajinske vlade imala je Srpska napredna stranka, a ostatak njeni koalicioni partneri. Budući politički sastav tek treba da bude saopšten, a predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor, najavljuje da će ta stranka ponovo dobiti istu nadležnost.

„SVM će učestvovati u budućoj Pokrajinskoj vladi sa jednim sekretarijatom a to je sekretarijat koji je i do sada bio, a to je sekretarijat za upravu, propise i nacionalne zajednice, a sekretar tog sekretarijata će istovremeno biti i jedan od potpredsednika buduće pokrajinske vlade“, kaže Pastor

Pastor ne očekuje da pokrajinski parlament poput republičkog u sadašnjem sazivu radi samo do proleća 2022. godine.

„Do sada nikad ovde u pokrajinskoj skupštini prevremenih izbora nije bilo, nadam se da neće biti ni političkog ni životnog razloga za tako nešto tako da ja lično računam na to da će mandat trajati naredne 4 godine, do 2024.“, kaže Pastor.

Deo pokrajinske vlasti do sada je bila i Socijalistička partija Srbije, koja je u Vojvodini na junskim izborima dobila najviše glasova posle SNS-a. U parlamentu su ponovo i Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska radikalna stranka, a u njega se vratila Demokratska stranka Srbije. Prvi put predstavnike ima i Pokret obnove kraljevine Srbije.

 

 

 

 

Izvor:rtv.rs

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga