I ovog vikenda preventivni pregledi bez zakazivanja

Podeli:

Tokom proteklog vikenda u zrenjaninskoj bolnici pacijenti su mogli bez zakazivanja da obave besplatne preventivne preglede, a u periodu od 8 do 14 časova lekari su pregledali 342 osobe.

Osim specijalista na radiologiji, gde je bilo najveće interesovanje, ostali specijaltisti su tokom šestočasovne akcije pregledali u proseku 30 pacijenata.

Dr Vanja Kukin istkao je da je primetno da se širi svest o značaju preventivnih pregleda, naročito kod mlađe populacije. Najveći broj mladih ljudi obavio je preventivne preglede na dermatologiji, a lekari kažu da je to ohrabrujuće, jer se među mladima razvila svest o štetnosti UV zračenja.

Iz zrenjaninske bolnice „Đorđe Joanović“ najavljuju da će i ovog vikenda ponoviti akciju preventivnih pregleda u gotovo istom obimu, a s obzirom na odziv građana, u planu je da se ove akcije i u budućnosti redovno održavaju.

Podsetimo, pravo na preventivne preglede imaju svi građani nezavisno od statusa zdravstvene osiguranosti. Prilikom pristupanja pregledu, lica koja nisu zdravstveno osigurana treba da prilože neki identifikacioni dokument, dok je za one koji imaju zdravstveno osiguranje potrebna zdravstvena kartica.

Preventivni pregledi se obavljaju uz poštovanje svih epidemioloških mera zaštite protiv virusa korona.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga