Gradonačelnik Simo Salapura uručio paketiće i deci korisnika Narodne kuhinje

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas posetio je danas Crveni krst Zrenjanin i tom prilikom podelio božićne paketiće deci korisnika Narodne kuhinje. Kako je naveo, Grad Zrenjanin je i ove godine, posle novogodišnjih  obezbedio i božićne paketiće za devedesetoro dece korisnika Narodne kuhinje koji su i najosetljivija grupa korisnika socijalne pomoći.

– Podelili smo paketiće na radost  svih nas, pre Nove godine podelili smo ih i deci u Osnovnoj i srednjoj školi “9. maj” , korisnicima Centra za socijalni rad, Dnevnog centra “Alternativa”, “Naše priče”, kao i deci iz Udruženja ratnih vojnih invalida. To je gest koji ćemo nastaviti, a ono što je veoma bitno, kada je u pitanju Crveni krst Zrenjanin, jeste da će Grad Zrenjanin u saradnji sa njima, pored toplih obroka koje obezbeđujemo Narodnoj kuhinji, organizovati i niz drugih aktivnosti kojima pružamo podršku deci. U pitanju je pomoć u u vidu pribora za higijenu, garderobe, raznih artikala koji sui m potrebni, prehrambenih proizvoda  i školskog pribora – kazao je gradonačelnik i naveo da se ova deca uključuju i u razne edukativne aktivnosti i akcije gradske organizacije Crvenog krsta.

Sekretarka Crvenog Krsta Zrenjanina Aleksandra Tanasijević kazala je da Narodna kuhinja godinama unazad funkcioniše u kontinuitetu zahvaljujući velikoj podršci Grada Zrenjanina . Ona je ukazala da je 262 korisnika u Narodnoj kuhinji i da je devedesetoro dece uzrasta do 14 godina među njima, što praktično znači da je svaki treći korisnik dete.

– To je kategorija socijalno ugroženih na koje smo najbolećiviji i trudimo se da ih uključujemo i u druge aktivnosti, da im obezbedimo i dodatne pakete namirnica uz pomoć donatora, sredstva za higijenu, igračke i naravno novogodišnje paketiće zahvaljujući Gradu Zrenjaninu, al i ostalim donatorima – rekla je ona.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga