Ribokradice ne miruju- U vreme praznika iz Begeja izvađene mreže

Podeli:

Ribočuvarska služba javne ustanove “Rezervati prirode” izvadila je iz Begeja mreže u vreme novogodišnjih praznika, jer ribokradice ne miruju. Ovakve aktivnosti su pojačane zbog božićnog posta. Čelni ljudi ove službe ističu da su pojačane kontrole, a da će se ribokradicama oduzimati čamci i kompletna oprema.

Za ribočuvarsku službu ne postoje praznici, njihov tim aktivan je tokom cele godine, a da za to ima potrebe, dokazuju i nedavno izvađene mreže iz Begeja. Naime, pre dve večeri, u toku noćne kontrole, pripadnici ribočuvarske službe su, na području koje je od nedavno u njihovoj nadležnosti, a koje se prostire od mosta u Stajićevu, do ušća u Tisu, uočeno i otklonjeno oko 300 metara mreže čija je jedina namena krađa ribe.

– Prilikom kontrole uočili smo i izvukli mrežu. Nažalost, počinioce nismo zatekli ni na obali, ni na vodi. Po vađenju mreže, ista je odložena u sklatište JU „Rezervati prirode“. U mrežama je bilo ribe i važno je da kažemo da je ona živa vraćena u vodu- rekao je Zoran Medić ispred Ribočuvarske službe.

Ribočuvari najavljuju da će i u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu i pretres terena. Tim ribočuvarske službe će nastojati da iz vode izvadi što više nelegalno postavljenih mreža, kako iz Begeja, tako i iz Tise ( od nultog do 65. kilometra iznad bečejske brane).

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga