Festival folklora u Stajićevu nadmašio sva očekivanja

Podeli:

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Sava Stajić“ pred više stotina meštana i gostiju, u okviru obeležavanja seoske slave Preobraženje“, u Stajićevu je održan prvi po redu Festival folklora „Hajde dođi, kolo vodi“.

Na festivalu su nastupila folklorna udruženja iz Stajićeva, Perleza, Melenaca, Sečnja, kao i KUD „Pionir“ iz Zrenjanina, ali i gošća iznenađenja Anđelina Švarc, dobitnica laureata na festivalu Slovenske muzike u Moskvi i pobednica Radijskog festivala u Beogradu.

Cilj festival je očuvanje srpske tradicije, želimo da naša deca čuvaju i neguju običaje, kulturu, ali i igre sa naših i prostora cele Srbije, potvrdile su organizatorke festivala Danijela Mićić i Jovana Rošulj.

“Naše udruženje postoji manje od godinu dana, ali smo za to vreme uspeli mnogo da uradimo. Posebno smo ponosne što smo ideju o folklornom festivalu sprovele u delo i još jednom poslali lepu razgledicu iz našeg sela. Jako je bitno da kroz generacije koje dolaze čuvamo od zaborava sve lepe običaje, posebno folklorne igre, a sigurne smo da smo ovim festivalom tome značajno doprinele” – poručile su organizatorke.

Manifestacija je realizovana pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i Kulturnog centra Zrenjanina.

izvor vojvodinauživo.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga