Episkop SPC i dvojica njegovih saradnika zaraženi koronavirusom

Podeli:

Srpska pravoslavna crkva je potvrdila da je kod episkopa valjevskog Milutina i dvojice njegovih saradnika potvrđen koronavirus i da su oni u Kliničkom centru „Dragiša Mišović“ u Beogradu.

Eparhija valjevska demantuje pisanje medija da je delegacija iz Italije bila u poseti u Valjevu i dodaju da episkop Milutin u poslednjih nekoliko meseci nije napuštao Eparhiju.

Episkop valjevski i dvojica njegovih saradnika zaraženi koronavirusom
Episkop valjevski i dvojica njegovih saradnika zaraženi koronavirusom

„Nikakva delegacija, nikakvi sveštenici, nijedan vernik ili bilo koja osoba iz Italije ili bilo kog drugog kriznog područja na svetu nije u poslednje vreme bila u poseti Eparhiji valjevskoj“, navodi se u saopštenju.

Ističu i da episkop Milutin, kao i svi sveštenici Eparhije valjevske, u poslednjih nekoliko meseci nisu putovali ni u jedno krizno područje na svetu koje je zaraženo koronavirusom.

„Od trenutka proglašenja vanrednog stanja, episkop Milutin ni za jedan metar nije napustio sedište Eparhije valjevske i od početka je poštovao pravila samoizolacije, odgovorno dajući primer svim sveštenicima i vernicima“, dodaju iz Eparhije valjevske.

Ističu i da je episkop Milutin prvi u Srpskoj pravoslavnoj crkvi doneo odluku o prekidu osvećenja domova pred Vaskrs, imajući u vidu informaciju da se u Valjevu pojavio virus i starajući se i na taj način da se spreči širenje zaraze. 

Dodaju i da Eparhija valjevska i episkop Milutin nemaju nikakve veze sa pojavom koronavirusa u Valjevu, kao i da je Eparhija valjevska blagovremeno i odgovorno preduzela sve potrebne mere za sprečavanje širenja virusa. 

 

 

Izvor:rts.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga