Zrenjanin domaćin kvalifikacionog vaterpolo turnira Evropskog šampionata za žene

Podeli:

Zrenjanin će, od četvrtka do nedelje, biti domaćin još jednog zvaničnog međunarodnog sportskog takmičenja – kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo u vaterpolu za žene – na kom će nastupiti pet nacionalnih selekcija: Belgija, Grčka, Švajcarska, Turska i domaćin, Srbija. “Evropski grad sporta 2021” dobija tako novu priliku da potvrdi tradicionalno gostoprimstvo i dosadašnju dobru organizaciju velikih sportskih događaja. Organizatori događaja su Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i Javna ustanova “Sportski objekti”. 

Reprezentativke Srbije pokušaće na zrenjaninskom bazenu da izbore plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u septembru u Splitu. One su juče doputovale u Zrenjanin, a danas ih je, uoči prvog treninga, posetio i gradonačelnik Simo Salapura. On je podsetio na turnir odigran pre dve godine i istakao dobru saradnju s Vaterpolo savezom Srbije.

Tokom pet dana, u našem gradu će boraviti više od stotinu gostiju, uključujući igračice, članove stručnih štabova reprezentacija, službena i tehnička lica Evropske plivačke federacije.   Utakmice će se igrati na bazenu Sportskog centra “Jug” na Šećerani, u prepodnevnim i večernjim terminima, a ulaz na sve mečeve je besplatan, uz poštovanje propisanih epidemijskih mera.  

Podsećamo, Zrenjanin je pre dve godine, januara 2020. godine, već uspešno organizovao jedan međunarodni turnir u ženskom vaterpolu, kada je ugostio reprezentacije Srbije, Nemačke, Slovačke i Izraela.  

Raspored utakmica:  Četvrtak, 17. februar
1.kolo
19:00 Srbija – Grčka
21:00 Turska – Belgija Petak, 18. februar
2.kolo
10:00 Turska – Grčka
12:00 Švajcarska – Belgija 3.kolo
19:00 Srbija – Švajcarska
21:00 Grčka – Belgija Subota, 19. februar
4.kolo
19:00 Srbija – Belgija
21:00 Švajcarska – Turska Nedelja, 20. februar
5.kolo 
09:00 Švajcarska – Grčka
11:00 Srbija – Turska

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga