Najlepši belgijski sivi orijaš u Srbiji iz uzgoja Ljube Ćuka

Podeli:

Ljubomir Ljuba Ćuk iz Banatskog Karađorđeva postao je novi šampion za 2022. godinu, a sve zahvaljujući belgijskom sivom orijašu iz sopstvenog uzgoja. Iskusnom banatskom kunićaru ovo nije prva nagrada, ali kako ističe, veoma je značajna.

Ljuba kaže da mu je važno da se takmiči, a nagrada koju je nedavno osvojio došla je sa najeminentnijeg domaćeg takmičenja. Učešće na ovakvim manifestacijama još jedna je potvrda kvaliteta.

– Sudije su mog mužjaka proglasile najboljim i najlepšim mužjakom u Srbiji, a titulu najlepše ženke ponela je ženka mog kolege odgajivača ove vrste zečeva- kaže Ljuba i dodaje da je za ovogodišnjeg šampiona imao ponudu, međutim nije želeo zeca da proda, pa čak ni po ceni od nekoliko stotina evra.

Da bi zec bio na ceni, odnosno da bi se ovaj hobi isplatio, važno je biti aktivan na izložbama, jer je to jedini način da se potvrdi kvalitet.

Među Ljubinim kunićima ima onih koji iza sebe imaju rezne titule, ali i onih koji su stari svega nekoliko dana. Ovaj iskusni odgajivač belgijskog sivog orijaša kaže da se u svakom leglu nalazi nekoliko zečeva sa velikim potencijalom.

Zanimljivu priču o uzgoju kunića i ljubavi prema ovom hobiju pogledajte u videu ispod.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga