Kajakaši „Begeja“ u jeku priprema za predstojeća takmičenja- I teretana i primorje

Podeli:

Kajakaši  „Begeja“ vredno i marljivo treniraju u klupskoj teretani i na vodi kako bi što bolje dočekali takmičarsku sezonu koja počinje u aprilu, kada se održava i jedno od najbitnijih takmičenja za izbor u reperezetativne sekecije.

Ovih dana takmičari Stevan Bojanić, Beatrix Orban i Nikola Kovačević  pripremaju  za  odlazak na pripreme u primorske krajeve sa reprezentativnim selekcijama.

Nikola Kovačević višegodišnji  reprezentativac Srbije i finalista na Evropskom prvenstvu prošle godine, od 13.02. do 27.03. boraviće  sa reprezentativnom selekcijom seniora u Turskoj Antaliji na šestomesečnim priprema.

Stevan Bojanić sa kadetskom selekcijom boraviće od 09.02. do 20.02. u Trebinju, u Republici Srpskoj sa najboljim kadetima i juniorima Srbije, dok će Beatrix Orban sa juniorskom reprezentacionom boraviti u Trebinju od 20.02. do 05.03., svi ostali takmičari će u Zrenjaninu raditi sa trenerima braćom Đorđević i Juhas Jožefom u Zrenjaninu, a koristiće se svaki lep dan za izlazak na vodi i rad na tehnici i veslanju što više kilometara, navodi se u saopštenju KK „Begej“.

Srbija i Beograd ove godine bće domaćin Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore u junu mesecu na Adi ciganliji, pa je to prava prilika da kao domaćini pokušamo da se domognemo medalje na zvaničnim međunarodnim takmičenjima,. Tako će ove pripreme imati još veći značaj za naša najbolje takmičare kako bi se što bolje pripremili za ovo veliko takmičenje.

Zimske pripreme počele za takmičarsku sezonu počele su još u  Oktobru mesecu, zadovoljni smo pripremeljenošću takmiačara u svim kategorijama, nastavljamo istim tempom sa više veslanja na vodi i održavanjem pripremeljenosti u teretani.

– Zahvalni smo kako Kajakaškom savezu Savezu tako i Ministarstvu Sporta i omladine  jer smo se ove godine nametnuli svojim radom i rezultatimam imali priliku da dobijemo značana sredstva kao Covid pomoć sportskim klubovima za obnovu i sređivanje klupske teretan, kupovine najsavremenije sportske opreme i nagrade najboljim takmičarima- navode kajakaši „Begeja“.           

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga