Ručno rađeni noževi Nebojše Stanaćeva iz Aleksandrova

Podeli:

Nebojša Stanaćev iz Aleksandrova na dobrom je putu da napravi odličan brend ručno radjenih noževa kao i da proširi svoju paletu proizvoda koji svojim dizajnom mogu parirati nekim svetskim brendovima.

Nebojša je svoj hobi otkrio potpuno nenadano. Pomagavši bratu da iskuje dekorativni deo za kapiju, zaljubio se u ovaj zanat, te je odlučio da se i sam u istom oproba. Kako sam kaže, prvih nekoliko primeraka nisu bili najreprezentativniji, ali se ljubav prema pravljenju noževa rodila odmah, a samim tim i motivacija da se zanat što bolje izuči.

Da je ručni rad uvek daleko cenjeniji od serijske proizvodnje govori i činjenica da je do sada veliki broj ljudi od mladog Nebojše poručio noževe, potpuno mu poverivši celokupni dizajn oruđa. Nebojša ističe da kupci imaju razumevanja i poštovanja kada kaže da radi isključivo po sopstvenim nacrtima, pa se tako može i reći da je svaki nož koji izađe iz njegove radionice unikatno delo.

Nebojšini kupci ne čekaju dugo na isporuku proizvoda. Po primanju porudžbine ovom zanatliji je potrebno do 4 dana kako bi izradio sečivo i dekorisao dršku, a ističe da je kod noževa najvažnije da dobro seče i da se može lako naoštriti, sve ostalo su finese.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga