U sklopu programa Dana piva održan Dan Republike Mađarske

Podeli:

U sklopu programa “Dana piva” sinoć je na glavnom gradskom trgu održana tradicionalna gastronomsko-turistička manifestacija, takmičenje u kuvanju riblje čorbe 36. “Zlatni kotlić” i 12. Memorijal “Đula Farkaš – Farki”, kao i Dan Republike Mađarske. Bila je to prilika za predstavljanje preduzetnika i privrednika, kulturno-umetničkih društava i sekcija iz Mađarske i Banata. 

Prisutne je najpre pozdravio organizator Aleksandar Farkaš, a gradonačelnik Čedomir Janjić ukazao je na dobru saradnju Grada Zrenjanina sa gradovima u Mađarskoj .- Podsetiću vas da smo pre dva meseca u Morahalomu otvorili Srpski kulturni centar, da je Grad Zrenjanin naredne godine domaćin u tom centru i da  će mnoge manifestacije biti organizovane u tom gradu, a pod pokroviteljstvom našeg grada. Sa željom da u dobrom zdravlju i raspoloženju se viđamo i narednih godina čestitam i slavu grada, kao i dobrodošlicu u naš grad – rekao je, između ostalog, Janjić.

U ime Pokrajinske vlade okupljenim građanima se obratio Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine. – Ovom manifestacijom prikazuju se turistički, eknomski privredni i kulturni sadržaji Mađarske, ali i nas Mađara ovde u Vojvodini, koji živimo u slozi i miru i gradimo Vojvodinu i Srbiju zajedno s većinskim narodom – rekao je Njilaš i čestitao  Zrenjanincima gradsku slavu.Naveo je i da će ova manifestacija i ubuduće jačati ekonomsku, kulturnu i turističku saradnju dve zemlje. 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga