Илински дани

Podeli:

,,Илински дани” су манифестација која се одржава у Александрову поводом славе села, а то је Свети Илија, познатији у народу као Илија Громовник. Александровчани, који се претежно баве пољопривредом, очекују да ће им Илија Громовник послати кишу и тако прекинути сушу. 

Слава села има дугу традицију, а обележава се културно- забавним програмом. Велику улогу у томе има КУД ,,Александрово.” Његови чланови, од најмлађих до најстаријих, имају посебну емоцију када наступају баш на ,,Илинским данима” јер њихов рад тада прате и подржавају њихови Александровчани.

Свој допринос даје и удружење жена ,,Ливађанке” које организује, између осталог, ,,Игре без граница,” забаву за најмлађе. Месна заједница труди се да обрадује своје мештане, приређујући забаву за све, да свако пронађе садржај који га занима. Александровчани се могу похвалити и културним делом манифестације, те се може посетити и понека добра промоција књиге. 

Ове године навршава се 100 година од оснивања села, а за ту прилику спремне су  изложбе ,,Моје село Александрово” и ,,Наших првих сто година.” 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga