Početak oktobra u znaku dve gurmanske manifestacije

Podeli:

U petak, 1. oktobra 2021.g. održaće se manifestacija „Izađi mi na teglu“, na Trgu slobode u Zrenjaninu sa početkom u 11 časova, a u organizaciji Turističke organizacije grada Zrenjanina, grada Zrenjanina i asocijacije Bašta mašta.

U okviru programa manifestacije održaće se takmičenje u kuvanju ajvara. Tri najbolje ekipe biće nagrađene, a prvoplasirana će se direktno plasirati u finale koje će biti održano u Beogradu.

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje: kompletno opremljeni takmičarski štand, paprika, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je da, kao i uvek, ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara, ali i da se noružaju strpljenjem i zdravim takmičarskim duhom.

Pod nešto izmenjenim pravilima, a uz poštovanje opštih mera predostrožnosti, a u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, ovogodišnji karavan će se održati u 15 gradova. Timovi moraju biti formirani isključivo od članova istog domaćinstva ili uskog kruga prijatelja. Broj učesnika po takmičarskoj ekipi sveden je na maksimalnih 5.

Pored takmičarskog dela obezbeđen je i bogat kulturno-umetnički, dečiji i muzički program. Nastupaće tamburaški orkestar „Bečkerek“, КUD „Pionir“, KUD „Đerđef“, udruženje „Moja Sosa“, KC „Svetozar Marković“. „Kuhinjicu pod vedrim nebom” i ove godine će nam pripremiti restoran Renesansa.

Istog dana, u petak 1. oktobra počeće i tradicionalni SAJAM MEDA, koji će se održati i u subotu 2. oktobra, takođe na Trgu slobode. Sajam je idealna prilika da se direktno od proizvođača dobiju informacije vezane za ovu dragocenu namirnicu, a takođe i da se degustira i po povoljnim cenama kupi med i drugi pčelinji proizvodi. Zainteresovani proizvođači meda i pčelinjih proizvoda za učešće se mogu prijaviti Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina pozivom na broj 023/523160. Organizator sajma je Turistička organizacija grada Zrenjanina uz pokroviteljstvo grada Zrenjanina. 

Radno vreme sajma je od 9 do 18 časova! 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga