Da li će on biti ’’novi’’ instagram?

Podeli:

Ukoliko ste okoreli instagramer onda sigurno znate da se ovih dana digla prašina oko nove aplikacije Vero.
Naime ta aplikacija je plasirana još 2015. godine, ali je pre par dana dostigla vrtoglavu popularnost tako što su je poznate ličnosti plasirale na svojim instagram pričama i učinile da ona ugleda svetlost dana i za nas obične smrtnike. Ne bismo mi ni okušali sreću sa Vero-om da nas instagram ne tera na to. Kako nas tera? Tako što skoro svakodnevno menja algoritam i čini nas ne vidljivim na početnim stranama naših instagram’’ prijatelja’’, sreća pa nam je obezbedio story kao opciju pa smo osuđeni da pišemo ’’Čujte i počujte nova slika je na feedu’’ čitaj izbacio/la sam novu sliku, molim te za lajk. Dakle mnogi od nas su se obradovali Vero-u, revoltirani agresivnim promenama algoritama instagrama i facebooka , a čiji su ciljevi konstantne plaćene promocije i reklame jer drugačije nikome nećete iskočiti na početnu stranu.  Dakle plati pa iskači iz frižidera i onima koji te i prete i ne prate, mada nekada ni to nije garancija.

Izgled Vero logoa , privatna arhiva

Ali čemu ovakva navala na taj Vero preko noći? Nista nije slučajno i ako ste možda mislili da su se svi vodili starom izrekom ’’ Kud svi tu i mali Mujo’’ nije baš tako, naime društvenim mrežama kolaju priče da će Vero biti novi instagram i da će samo za prvih milion korisnika biti besplatan, ali da, opšte je poznato da narod sa balkanskog poluostrva voli besplatne stvari pa smo svi pohrlili na ovu novu platformu. A ostali, koji kasnije odluče da se priključe Vero-u, plaća će simboličnih nekoliko dolara godišnje.

Iz  Vera kažu da će se njihov poslovni model temeljiti na pretplati, da će kupci biti korisnici, a ne oglašivači, a da će druge firme takođe plaćati određeni iznos ukoliko budu želele da korisnicima omoguće direktnu kupovinu preko ove aplikacije.

Izgled profila na Vero-u, privatna arhiva

Veliko interosovanje izazvalo je i velike probleme. Mnogima je onemogućeno da se prijave na servis ili da objave nešto ali gospoda iz Vera rade na tome. Kažu da se nisu nadali ovolikom odzivu u tako kratkom vremenskom roku.

Direktor kompanije i njen suosnivač  je Ajman Hariri, čije se bogatstvo prema Forbsu procenjuje na neverovatnih 1,33 miliarde dolara, sin je bivšeg libanskog premijera Rafika Haririja, žrtve bombaškog napada u kojoj je poginulo još 22 ljudi.

Izgled profila na Vero-u, privatna arhiva

Vero osim klasičnog postavljanja slika i lajkovanja, takođe nudi mogućnost podele linkova ali na njemu možete imati i muzičku play listu, spisak omiljenih knjiga, a možete ubaciti i omiljene filmove, slično odeljku ’’About’’ na facebooku. Jedino što mu za sada nedostaje jeste story opcija ali sam sigurna da će je uskoro omogućiti.

Izgled profila na Vero-u, privatna arhiva

Da li će Vero zadržati trenutnu popularnost i pobediti Facebook i Instagram ili će preko noći nestastati, ostaje nam samo da vidimo.
Da li ste i vi na Vero-u?

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga