Uz kazane čorbe završena slava u Belom Blatu

Podeli:

Selo sa najviše nacionalnosti i kultura u Banatu proteklog vikenda slavilo je slavu. Organizatori su se potrudili da Beloblaćani i njihovi gosti tokom slavskih dana razmene dobru energiju, reči prijateljstva, da evociraju uspomene koje ih vezuju za ovo malo mesto, a sve to je, naravno, moralo biti krunisano dobrom zakuskom.

Centralni deo slavske manifestafcije predstavlja kuvanje riblje čorbe. Tome se jednako raduju i stari i mladi, ali i oni koji su tek prohodali. U dvorištu Doma kulture u Belom Blatu juče je u 10:30 započeto nadmetanje u kuvanju alaske čorbe, a žiri je već pre početka pripremanja jela znao da ih čeka težak zadatak. Ipak, kako su sudije ocenile, najbolju riblju čorbu, skuvanu na  predački način, osvojila je ekipa” Klin čorba” iz Belog Blata koja je bila u mešovitom sastavu, kako po polu , tako i po mestu stanovanja njenih članova.

Pobednici, ali i ostali učesnici su zadovoljni krajnjim rezultatom. Nije im važno da pobede, kažu, važno im je da se dobro zabave, provedu dan sa prijateljima i porodicom, pa ko pobedi, pobedio je.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga