Uskršnja dekoracija

Podeli:

Sutra je taj dan koji pravoslavni hrišćani obeležavaju kao veliki petak. Tradicionalno farbaju se jaja, priprema se bogata porodična trpeza za predstojeći praznik i dekoriše se dom raznim uskršnjim detaljima. Pripremaju se boje, ukrasi, nalepnice, korpice, zelena trava koja će služiti kao podloga i uneti opojne mirise proleća i doneti neku svežinu. Verovatno ste već pripremili boje i osmislili na koji način ćete ove godine biti kreativni i bavite se ukrašavanjem jaja. Postoje razni načini koje možete primeniti, od prirodnih boja korišćenjem lukovice, zelene trave, crnog vina, pa sve do šaranja raznim gelovima sa primesama sedefa. Pustite mašti na volju, igrajte se bojama i uposlite i one najmlađe. Ne zaboravite da prvo ofarbano jaje sačuvate sve do sledećeg Uskrsa. To je „čuvarkuća“ i obično je crvene boje koja simboliše život.

Ukoliko još niste pronašli svog uskršnjeg zeku vodimo vas do Robne kuće City gde vas čeka svašta nešto zanimljivo za predstojeći praznik. Izuzetno kreativno rađeni uskršnji ukrasi obradovaće mališane. Tu su zanimljive pletene korpe, zeke, pilići, koke, jaja u raznim bojama, gnezda, ptičice, veverice ali i cveće u najlepšim bojama proleća.

Robna kuća City nalazi se u Zrenjaninu, na adresi Đure Jakšića broj 14. Prošetajte se i uživajte u razgledanju ali i odabiru raznih ukrasa za vaš dom, neka zablista tokom praznika.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga