Uručeni ugovori za ekonomsko osnaživanje žena u Zrenjaninu

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je novembra ove godine javni poziv za ekonomsko osnaživanje žena i uputio poziv svim zainteresovanim ženama da učestvuju na tom konkursu, a danas su u Multimedijalnoj sali Gradske kuće potpisani ugovori sa dvanaest korisnica koje su ispunile uslove za dodelu bespovratnih sredstava. 

Iz gradskog budžeta za tu namenu iz izdvojeno je dva miliona dinara, a gradonačelnik Salapura je ukazao da je Grad Zrenjanin prepoznao važnost ekonomskog osnaživanja žena koje sa sobom nosi i razvoj našeg grada i istakao da je reč o prvom javnom pozivu takvog tipa na teritoriji grada Zrenjanina, kao i da su očekivanja da će i u narednom periodu biti sličnih aktivnosti koje će pomoći ženama u tom gradu i doprineti razvoju ženskog preduzetništva.

 Finansijska pomoć se dodeljuje korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 200.000 dinara za privredne subjekte koji će biti osnovani nakon donošenja rešenja, odnosno 100.000 dinara za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. Novembra 2019. godine. Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina/opreme u 2021.godini, a rok za podnošenje prijava iznosi 15 dana od dana javnog oglašavanja na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga