Premijera dečje predstave „Dečak i Mesec“- Priča o sukobu generacija

Podeli:

Predstava „Dečak i Mesec“ najpre govori o sukobu generacija, ali ne na eksplicitan i pojednostavljen način, već pre ukazujući gde se stare vrednosti gube, kao i o današnjosti koja turbulentno prelazi u budućnost, ali koju stariji ljudi ne mogu pratiti, te se stoga drže svoga starog, sigurnog vremena.

Na početku vidimo dečaka Vuka koji je poslat na selo kod bake sa svim svojim „elektronskim čudima“, laptopom, mobilnim telefonom i kojekakvim igricama. Međutim, u selu nestaje struje i Vuk je primoran da sluša bakinu priču, tj. bajku.

Zašto se oseća primoranim?

Zato što smatra da su priče dosadne, glupe i da u njima nema akcija.
A kako deci podstaći maštu i sanjarenje nego pričanjem raznih bajki u kojima ima izmišljenih likova i gde akcija ipak ima.

Ova predstava treba da podstakne velike i male da se ne odriču priča. Da se ne odriču sanjarenja. Roditelji, bake, dede, nastavite da pričate priče, jer niti jedna kompjuterska igrica ne može zameniti bajke posle kojih se tone u miran san.

Premijera predstave „Dečak i mesec“ u režiji Vjere Vidov zakazana je za nedelju, 14. novembar u 18 časova. Dan kasnije, u istom terminu, biće odigrana prva repriza.

Uloge tumače: Petar Grujić, Kristijan Kardoš, Nataša Milišić, Tatjana Barać, Olgica Trbojević, Danilo Mihnjević, Andrija Poša i Snežana Popov.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga