PerSu marketi i ove godine pomažu najugroženijima da zagreju svoje domove

Podeli:

PerSu marketi već sedam godina sprovode akciju „Topli dinar“ kojom se obezbeđuje ogrev za porodice koje žive u stanju socijalne potrebe. Iz PerSu marketa ističu da su iz godine u godinu sve ponosniji na odziv i svest o važnosti ove akcije, a kako kažu, najveću zahvalnost duguju svojim vernim potrošačima.

Sredstva za akciju „Topli dinar“ prikupljaju svake godine se tokom oktobra meseca, a nakon svake kupovine izdvaja se 1 dinar za kupovinu ogreva.

– Do sada smo, zajedno sa svojim sugrađanima, ugrejali 600 komšijskih domova. Ove godine, akcija je posebno značajna, jer je globalna pandemija dodatno otežala situaciju i sada više nego ikada želimo da se nađemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. I ove godine smo uz pomoć naših dragih kupaca i poslovnih partera uspeli da ugrejemo 100 porodica. Veliku zahvalnost dugujemo i centrima za socijalni rad i dobrim ljudima koji su nam ukazivali na to kome je preko potrebna ovakva vrsta pomoći- rekla je Andrijana Marković ispred PerSu marketa.

Paleta ogreva otišla je i na adresu koja je našoj redakciji poznata. U pitanju je dom Petra Saba, samohranog oca dvoje maloletne dece, kojima su dobri ljudi pomogli da obezbede novi krov nad glavom, ali dok stanuju u staroj trošnoj kući, svaka pomoć im i te kako znači.

– Veoma nam je značajno ovo. Do sada sam morao da idem u šumu po drva, bilo je hladno u kući. Nije ni sada jako toplo, ali ćemo se sa ovom donacijom ugrejati- kaže Petar Sabo.

Na pitanje kada se očekuje odlazak dece na lečenje i preseljenje u novu kuću, Petar navodi da su oba pitanja na korak do završetka.

Akcija PerSu marketa nastavlja se dok se ogrev ne isporuči na adrese svih 100 porodica.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga