Humanitarna akcija prikupljanja novogodišnjih paketića

Podeli:

Okupljeni oko ideje da predstojeće praznike ulepšaju deci iz materijalno ugroženih porodica, grupa dobrih ljudi prošle godine je na društvenim mrežama, pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novogodišnjih paketića u kojoj je sakupljeno 4837 paketića za decu iz 2047 porodica. Ove godine, akciji koja traje do subote, 25. decembra, pridružilo se čak 20 gradova. Prihvatni centri otvoreni su u Subotici, Novom Sadu,  Zrenjaninu, Vršcu, Kikindi, Inđiji, Rumi, Bačkoj Topoli, selu Đala,  Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Kruševcu, Šabcu, Lapovu, Smederevu, Beogradu i Vranju.

-Prošle godine okupili smo se spontano sa ciljem da ulepšamo praznike mališanima iz materijalno ugroženih porodica i za veoma kratko vreme uspeli smo da aktiviramo veliki broj dobrih ljudi. Podržali su nas brojni mediji, ali i javne ličnosti koje su nam pomogle u ovoj humanitarnoj priči. Raduje me da smo ove godine probudili i nove gradove. Da podsetim da će svi paketići koji se prikupe u određenim mestima, biti podeljeni ugroženim porodicama koje u njima žive. Sve što je potrebno da uradite kako bismo zajedno ulepšali praznike mališanima je da u jednu ukrasnu kesu ubacite nekoliko slatkiša, slanih grickalica i sokića i uz lepu poruku, paketić odnesete u prihvatni centar u vašem mestu- rekao je Branko Prčić, inicijator humanitarne akcije.

 Svi sugrađani koji žele da se priključe akciji,  na kraju još jedne teške godine koju ostavljamo za nama, paketiće mogu da ostave u  Zrenjaninu, na dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke.

Sve dodatne informacije građani mogu da pronađu na https://www.facebook.com/branko.prcic.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga