Nastupite na „Zrenjaninskoj gitarijadi“

Podeli:

Kulturni centar Zrenjanina poziva sve bendove iz grada i bliže okoline da se prijave za učešće na Gitarijadi koja će se održati u Kulturnom centru početkom decembra. Prijave na mejl: kczr@kczr.org .

U prijavi napisati: naziv benda, članove benda (ime, prezime i godina rođenja), žanr, kratku biografiju benda i ostaviti linkove audio materijala. Uz prijavu dostaviti i reprezentativnu fotografiju benda.

Prva zrenjaninska Gitarijada održana je u hali “Medison” aprila 1967. godine. Prvo takmičenje zrenjaninskih tzv. “električara” održano je oktobra 1965. u MZ “Dolja” koje se može i smatrati prvim okupljanjem muzičara koji su ustanovili praksu “živih svirki”. U “Kulturnom centru Zrenjanina” tadašnjem “Domu mladosti” početkom osamdesetih vraćen je taj vid okupljanja i organizacije ove vrste događaja jer je Zrenjanin uvek imao veliki broj aktivnih bendova koji su stvarali muziku sa autorski autentičnim tekstovima, svirali i nastupali i publiku koja je u duhu vremena pratila taj vid okupljanja i zabave uz rokenrol muziku. Zrenjaninska Gitarijada u početku je bila takmičarskog, a zatim revijalnog karaktera.

Kulturni centar Zrenjanina planira da oživi i ponovo pokrene organizaciju Gitarijade na kojoj bi nastupali bendovi iz Zrenjanina i okolnih naseljenih mesta sa područja grada.

Dodatne informacije na broj telefona: 064/8116994 .

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga