Završen književni konkurs „Slobodna tema 2021.“- Pristiglo više od 240 radova

Podeli:

Ove godine, po drugi put za redom organizovan je književni konkurs „Slobodna tema 2021.“ Svoje radove u dve kategorije, poezija i proza poslalo je stotinjak učesnika iz naše zemlje, zemalja iz regiona i iz inostranstva. Ukupno je pristigo 243 rada od 109 autora, (77  proznih i 166 poetskih radova). Žiri u sastavu: Maja Bogosavljev, profesor srpske književnosti i jezika iz Beograda, Miodrag Brkin, književnik i predsednik Književnog kluba “Duško Trifunović” iz Kikinde i Maja Pandurov, književnica i predsednica žirija iz Zrenjanina, doneo je odluku da nagradi i pohvali sledeće autore:

POEZIJA:

  1. “Bol je neko moj” – Milovanović Saša Saška (Beograd)  i “Noć na Panonskom moru” –  Dragica Beka Savić (Bačka Palanka)
  2. “Sat” – Marija Lakesić (Jagodina)
  3. “Tvoja krila”- Snežana Tomin (Kikinda)

Pohvale : Glosa na stihove pesnika Miloša Crnjanskog –“Putevi naši” – Dragana Ranđić (Požarevac), “Selice” – Miroslav Pavlović (Krnjevo), “Ptice rugalice” – Miodrag Čabarkapa (Podgorica), “Šarenilo života” – Miloje Veljović (Beograd),  “Gubici” –  Nikica Banić (Inđija), “Život u parčadima” -, Samir Suljić  (Sladna – BIH) , “Azzubilah”- Snežana Ostojić (Beograd), “Zapis duše” – Irena Bodić (Žabalj).  

PROZA:

  1. “Ljubav uistinu ne umire” – Dušan Mijajlović Adski (Niš)
  2. “Priča” – Ivan Tošin (Radojevo)
  3. “Đavo i pisac”  – Tijana Branković (Beograd)

Pohvale: “Dva dinara” – Olivera Mitić (Smederevo), “Nagoveštaj spokoja” – Zoran Bar (Beograd),  “Savremena studentska bajka” – Stamen Milovanović (Niš), “Avanturistički duh u sjaju lugarnice” – Radmila Stojanović (Zrenjanin), “Školjka bele boje” –  Marina Babić (Zrenjanin), “Pernata zmija”- Borislav Batin (Novi Beograd).  

Nagrađeni, pohvaljeni i odabrani radovi će se naći u zajedničkom zborniku a nagrade u vidu zahvalnica kao i krstarenje brodićem za prošlogodišnje i ovogodišnje učesnike  biće upriličene u toku leta za kad je planirana i promocija zbornika.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga