Nastavnica Bojana Molnar najbolji edukator Srbije za 2021. godine

Podeli:

Osmu godinu za redom, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola širom Srbije borili su se za titulu Najboljih edukatora Srbije koju dodeljuje udruženje „Živojin Mišić“. Kao i svake godine pristiglo je dosta kvalitetnih prijava, a samo 6 nastavnika osvojilo je ovo prestižno priznanje. Među njima je i zrenjnaninska nastavnica biologije, Bojana Molnar.

Bojana Molnar, dobitnica nagrade „Najbolji edukator Srbije“

Bojana Molnar je svojim radom u Osnovnoj školi „2. oktobar“ u Zrenjaninu kao i zalaganjem i inovativnošću zaslužila, najpre nominaciju, a potom i nagradu jednog od najboljih edukatora u Srbiji. Više godina bila je koorganizator i voditelj aktivnosti na kampu „Letnja škola prirode Palić“ gde su učenici multidisciplinarnim pristupom proučavali prirodu i prirodne pojave. U projektu „Schools for a Living Planet“ WWF Austrija učenici su naučili da izračunaju svoj ekološki otisak i istraživali trsku kao građevinski materijal i njene izolacione mogućnosti. Tom prilikom su se oprobali u najtežoj žetvi – zimskom košenju trske. Recenzent je udžbenika Biologija i koautor Radne sveske iz biologije za 5, 6, 7. i 8. razred OŠ (BIGZ školstvo). Autor je stone igre „Stranci među nama“ kroz koju učenici saznaju na koji način invazivne vrste potiskuju autohtone. Instruktor je „Aktivne nastave“ i stekla je zvanje pedagoškog savetnika.

– Imati titulu Najboljeg edukatora Srbije nije lako zaslužiti, zato odajemo priznanje ovim izvanrednim nastavnicima koji svojom posvećenošću i kreativnošću unapređuju obrazovanje i vaspitanje naše dece. Želimo da im poručimo da svoju titulu ponosno nose i da svoje znanje šire i na sledeće generacije kao što su to radili i do sada- navode iz organizacije „Živojin Mišić“.

Pored titule Najboljih edukatora Srbije naši pobednici dobiće ličnu nagradu, kao i nagradu u iznosu od 100.000 rsd koju mogu da upotrebe da unaprede svoj rad i realizuju projekte sa decom.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga