“Due Voci“ izvodi dela Vagnera i Berlioza u u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin

Podeli:

U petak, 3. decembra 2021. godine, sa početkom u 18 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održan koncert “Due Voci u okviru kojeg nastupaju Marko Milisavljević, bas–bariton, i Ingrid Janković, klavir. Ovaj duo dolazi iz Niša, a na programu će biti dela Vagnera i Berlioza.

Marko Milisavljević, bas–bariton, završio je master akademske studije na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. mr Aleksandre Ristić kao student generacije. Tokom školovanja učestvovao je na mnogim festivalima i takmičenjma na kojima je osvojio brojne nagrade. Pored nastupa na takmičenjima ima i veoma bogatu biografiju koncertnih aktivnosti. Nastupao je i sarađivao sa mnogim dirigentima iz zemlje i inostranstva. Od 2019. Marko Milisavljević je zaposlen na Fakultetu umetnosti u Nišu na katedri za solo pevanje u zvanju saradnika u nastavi.

Ingrid Janković, klavir, diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi prof. Zorice Dimitrijević–Stošić. Tokom školovanja učestvovala je na mnogim takmičenjima I osvajala prestižne nagrade. Članica je tria “Anima” koji se sa velikim uspehom predstavlja širom Srbije, ali i u Mađarskoj, Češkoj, Francuskoj, Italiji, Republici Srpskoj promovišući muziku kako srpskih tako i svetskoh kompozitora. Ovaj ansambl ostvario je trajne snimke za RTS, Radio Beograd 202, Radio Niš, a izvođenja kompozicija Konstantina Babića ovekovečio je CD izdanjem “Medaljoni plus”. Od 2019. docent je na Fakultetu umetnosti u Nišu na katedri za kamernu muziku.

Foto: Narodni muzej Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga