Najveća Noć knjige do sada! Pripremite spiskove na vreme!

Podeli:

Omiljena manifestacija svih ljubitelja pisane reči, jubilarna 25. Noć knjige i ovog puta će trajati puna tri dana, od 10. do 12. decembra 2021, na čak 63 lokacije u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u 33 grada u Srbiji i regionu kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs pod pokroviteljstvom Eurobank Srbije.

Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi.

Osim ponude više od 50.000 naslova, brojnih hitova domaće i svetske književnosti, i ove godine će važiti fantastični popusti do čak 40%!

Popusti na Lagunina izdanja:

za kupovinu jedne knjige 25%,

za dve knjige 30%,

za tri knjige 35%,

a za četiri ili više knjiga 40%

Na knjige drugih izdavača, njih preko 100 koji su se priključili Noći knjige, strana izdanja i gift asortiman važiće popust od čak 20%. dok će naš partner Games u knjižari Delfi „Borislav Pekić“ u Knez Mihailovoj 48 davati popust od 15% na sve igre, dodatnu оpremu, gift, figure i prateći gejming program.

Za vreme trajanja Noći knjige neće važiti Premium pogodnosti na delfi.rs, kao i pogodnosti članova Laguninog kluba čitalaca na laguna.rs.

Isporuka će biti besplatna za sve porudžbine preko sajtova laguna.rs i delfi.rs na teritoriji Republike Srbije. Povlašćena cena isporuke DHL-om za porudžbine preko sajta delfi.rs u toku trajanja manifestacije za teritoriju Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine iznosiće 10 evra. Cene isporuke za porudžbine preko sajta laguna.rs za teritoriju Crne Gore i Bosne i Hercegovine obračunavaju se prema važećem povlašćenom cenovniku. Specijalna cena isporuke DHL-om za porudžbine preko sajta laguna.rs za teritoriju Hrvatske iznosiće 10 evra.

I ova Noć knjige donosi novitete domaće i svetske književnosti

Verovatno najlepši deo pripreme za Laguninu manifestaciju Noć knjige jeste priprema spiska sa naslovima kojima ćete obogatiti svoje police sa knjigama. Među novitetima se nalazi mnogo izdanja domaće i svetske književnosti u kojima ćete uživati.

Nova knjiga Jua Nesbea „Ostrvo pacova i druge priče“ donosi pet priča iz bliske budućnosti. Poigravajući se žanrovima, Nesbe ispituje šta pokreće i određuje sudbinu čoveka kao pojedinca, ali i jedinke u društvu – ima li mesta za ljubav, saosećanje i pravdu čak i u ekstremnim uslovima borbe za opstanak?

Kad je nastao, pre skoro 20 godina, bio je ispred svog vremena. Danas je nažalost i dalje aktuelan. Roman „Ljubav na posljednji pogled“ Vedrane Rudan je po autorkinoj oceni i njen najbolji roman, a govori o nasilju u porodici i ženi koja odlučuje da više ne bude žrtva nasilnika.

Treći roman u hit serijalu „Prva damska detektivska agencija“ Aleksandra Mekola Smita je „Moralne pouke za lepe devojke“, onaj o dečaku kojeg su možda odgajili lavovi… Kad jednom nešto krene po zlu, čini se da tome nema kraja. Mma Ramocve svoju ljupku kancelariju mora da preseli u prostorije radnje „Brzi motori Tlokvenga“. A povrh svega, nekoliko slučajeva koje je preuzela ispostaviće se kao prilično izazovni.

Sa knjigom „Anđeli neće sići sa nebesa“ možemo reći da se krug zatvorio. Devet priča iz zaostavštine Đorđa Lebovića, koje Laguna prvi put objavljuje kao da zamenjuju nikad nenapisana dva završna poglavlja njegovog kultnog romana „Semper idem“.

Delo u kojem se prepliću činjenice i fikcija „Tugovanke za zavičajem“ Ajada Aktara je epska priča o čežnji, nezalečenim ranama i besramnom pustošenju ljudskih života; priča u kojoj autor ne štedi nikog, a ponajmanje sebe.

Uveu Jonzonu je bilo potrebno više od petnaest godina da napiše svoju tetralogiju u kojoj opisuje jednu godinu u životu protagonistkinje po imenu Gezina Krespal. Svakom danu u toj godini posvećeno je po jedno poglavlje. Nedavno je izašao treći roman „Svaki dan u godini 3“.

Novi roman kraljice romantične komedije Sofi Kinsele „Zabava tek počinje“ vas poziva na zabavu na kojoj definitvno želite da budete

Značajna knjiga Josipa Mlakića „Na Vrbasu tekija“ živo i uverljivo, utemeljena na zavidnom poznavanju epohe i istorijske građe, osvetljava jedan nezaobilazan i bitan, a u književnom smislu retko tematizovan segment novije bosanske istorije.

Mnoštvo interesantnih, intrigantnih i manje poznatih pojedinosti iz života popularnih muzičara otkriva u svom romanu „Preko trnja“ legendarni gitarista Riblje čorbe Miša Aleksić, koji Laguna posthumno objavljuje uz pomoć njegove ćerke Mine.

Vanja Bulić u romanu „Tata u drugom stanju“ iskreno i duhovito opisuje šta sve preživljava Slobodan Boda Dimić dok očekuje porođaj svoje supruge. Iščekivanje je napeto i isprekidano brojnim epizodama koje Bodu uznemiravaju i dekoncentrišu a čitaoce razgaljuju. Nezaobilazno štivo za (buduće) očeve.

U knjizi „Moja ljubav Nikola Tesla“ Ana Atanasković nam otkriva drugu stranu Tesline prirode: nežnog, pažljivog, duboko moralnog čoveka koji izbegava Amorovu strelu supruge bliskog prijatelja i mecene.

U zbirci tekstova Džefa Bezosa „Smišljajte i istražujte: Sabrani spisi“ sadržani su ključni principi i filozofija jednog od najbogatijih ljudi planete, kojima se vodio tokom stvaranja, razvoja i vođenja kompanija Amazon i Blu oridžin. Knjiga sadrži jedinstvena i izuzetno originalna godišnja pisma akcionarima, uz brojne govore i intervjue koji pružaju uvid u Bezosovo poreklo, rad i razvoj njegovih ideja. Možda uspete da odgonetnete koja je formula uspeha!

Kada je reč o književnosti za decu, svetski popularni serijal o Ameliji Zubić nastavlja se sa još dva dela „Amelija Zubić i nestalo blago jetija“ i „Amelija Zubić i nestašni mačkorozi“. Tu su i knjige bugarskog klasika za decu Elina Pelina „Jan Bibijan“ i „Jan Bibijan na Mesecu“.

Sa knjigom „Priče o životinjama sa svih kontinenata“ mališani će krenuti na put oko sveta uz osam divno ilustrovanih priča a usput će i saznati kako žive životinje na različitim kontinentima. 

Pisci u Noći knjige

I ovoga puta veliki broj Laguninih pisaca družiće se sa čitaocima, a mnogobrojne biblioteke će odobravati popuste na članarinu i organizovati poseban program.

Petak, 10. decembar

Delfi SKC (ulaz iz Resavske)

17.00 – Bojan Ljubenović

17.30 – Nenad Novak Stefanović

18.00 – Miomir Petrović

18.30 – Dušan Petričić

19.00 – Vladimir Vučinić

Delfi knjižara „Borislav Pekić“, Knez Mihailova 48

17.00 – Ana Atanasković

17.30 – Goran Marković

18.00 – Ljubica Arsić

19.00 – Keri Čin

Knjižara „Vladislav Petković Dis“, Čačak

19.00 – Vladan Matijević

Delfi Knjižara „Milutin Uskoković“, Užice

17.00 – Danica Bogojević

Subota, 11. decembar

Delfi SKC (ulaz iz Resavske)

17.00 – Momčilo Đorgović

17.30 – Darko Tuševljaković

18.00 – Goran Skrobonja i Ivan Nešić

18.30 – Nenad Racković

19.00 – Goran Gocić

Delfi knjižara „Borislav Pekić“, Knez Mihailova 48

17.00 – Momčilo Petrović

17.30 – Marko Braković

18.00 – Mirjana Bobić Mojsilović

Knjižara „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad

14.00 – Robert Takarič

16.00 – Vladimir Kopicl

17.00 – Iva Kolega

18.00 – Jelena Bačić Alimpić

19.00 – Aleksandar Gajić

Knjižara Big Shopping centar, Novi Sad

16.00 – Robert Takarič

Delfi knjižara „Branko Miljković“, Obrenovićeva 3, Niš

18.00 – Dejan Stojiljković

19.00 – Branislav Janković

Delfi knjižara „Radoje Domanović“, Kragujevac

18.00 – Nenad Gajić

Nedelja, 12. decembar

Delfi SKC (ulaz iz Resavske)

12.00 – Aleksandra Urošević

12.30 – Tamara Lujak

13.00 – Ljubivoje Ršumović 

13.30 – Uroš Petrović

14.00 – Jelena Holcer

Uz svaku kupovinu u knjižarama Delfi čitaoce očekuju pokloni!

I ova Noć knjige se realčizuje u saradnji sa brojnim prijateljima manifestacije: Bambi, Generali, Haier, Bioten, Wash&Go, STR 8, Henkel, Persil, Golden Rose, Eveline, MCF.

Pripremite spiskove na vreme i budite deo još jedne Noći knjige!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga