Zvanično saopštenje povodom puštanja prečišćene vode u vodovodnu mrežu!

Voda iz novog postrojenja puštena je danas u gradsku vodovodnu mrežu grada Zrenjanina. Voda je puštena nakon testiranja opreme i pripreme za početak ugovorom definisanog probnog rada postrojenja za prečišćavanje.

Ovaj potez usledio je nakon što je JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin konzorcijumu investitora izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode, a na osnovu upućenog zahteva, odobrila da prečišćenu vodu sa postrojenja pušta u mrežu.

U toku testiranja opreme celokupno vodosnabdevanje grada vršiće se preko postrojenja za prečišćavanje vode, uz kontinuiranu analizu i kontrolu kvaliteta vode od strane investitora, JKP “Vodovod i kanalizacija” i ovlašćenih laboratorija.

Iako će doći do vidljivog poboljšanja kvaliteta vode, odluka iz 2004. godine o zabrani vode iz gradske vodovodne mreže za piće i dalje je na snazi i biće sve do ukidanja zabrane od strane nadležnih institucija.

O momentu završetka testiranja opreme i započinjanju ugovorom definisanog probnog rada postrojenja za prečišćavanje vode, Grad Zrenjanin i JKP “Vodovod i kanalizacija” će blagovremeno obavestiti javnost.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.