Od danas je Zrenjanin drugačije mesto za život!

Podeli:

Zrenjanin od danas ima prečišćenu vodu za piće! Kako RTV Santos nezvanično saznaje, obrađena voda puštena je u cevovod oko 13 časova. Potrebno je da prođe određeno vreme kako bi istekla iz sistema tehnička voda.  Ipak, zabrana ostaje na snazi, kako je navedeno na gradskom sajtu. Prenosimo zvanično saopštenje

„Voda iz novog postrojenja puštena je danas u gradsku vodovodnu mrežu grada Zrenjanina. Voda je puštena nakon testiranja opreme i pripreme za početak ugovorom definisanog probnog rada postrojenja za prečišćavanje.

Ovaj potez usledio je nakon što je JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin konzorcijumu investitora izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode, a na osnovu upućenog zahteva, odobrila da prečišćenu vodu sa postrojenja pušta u mrežu.

U toku testiranja opreme celokupno vodosnabdevanje grada vršiće se preko postrojenja za prečišćavanje vode, uz kontinuiranu analizu i kontrolu kvaliteta vode od strane investitora, JKP “Vodovod i kanalizacija” i ovlašćenih laboratorija.

Iako će doći do vidljivog poboljšanja kvaliteta vode, odluka iz 2004. godine o zabrani vode iz gradske vodovodne mreže za piće i dalje je na snazi i biće sve do ukidanja zabrane od strane nadležnih institucija.

O momentu završetka testiranja opreme i započinjanju ugovorom definisanog probnog rada postrojenja za prečišćavanje vode, Grad Zrenjanin i JKP “Vodovod i kanalizacija” će blagovremeno obavestiti javnost“, navodi se na sajtu grada Zrenjanina. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga