Od sutra posebnu pažnju obratite na vodu!

Sutra u 8.00 časova, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, predstavnicima JKP “Vodovod i kanalizacija” i kompanije Sinertek, prisustvovaće početku probnog testiranja hidrauličnog dela opreme prilikom kojeg će započeti testiranje ultrafiltracije na najsavremenijem postrojenju za prečišćavanje vode u Srbiji.

Na ovakav način počeće probni rad i prečišćena voda nalaziće se u vodovodnim cevima u svim domaćinstvima u gradu Zrenjaninu. Cena vode još uvek nije definisana, ali prema prethodnim najavama, ona neće biti skuplja od vode u Novom Sadu ili Beogradu.

Investitor je uložio 8 miliona evra u postrojenje.

Loading Facebook Comments ...

7 Comments

 1. Navodno cista voda kroz stare cevi od olova i azbesta. Raspitajte se koliki je procenat Zrenjaninaca na onkologiji u S.Kamenici. Licno sam videla.

  1. Lana gde ste videli vodovodne cevi od olova i azbesta? Ispred moje kuce je pukla cev i kada su iz Vodovoda iskopali cevi su bile okiten, a postavljeni su pre vise od 35 godina.

   1. Mislite da su cevi iznutra ciste? Koliko je samo visedecenijskih toksicnih naslaga u njima? Prijatno vam bilo. Ja tu vodu piti necu.

 2. Lana – svakako CE biti cistija ,ja sutra otvaram slavinu do kraja dok ne potece “VODA”

 3. Unapred je ugovorena nepotrebno velika količina vode koju grđani Zrenanina moraju da plate, kao i ogromne gubitke u curenju iz sistema. A vrli ugovarači nek nam konačno objasne šta će da rade sa toksičnim muljem? Jeste li uopšte svesni koliko ceo ovaj posao zahteva stručnosti umesto ugrađivanja i lopovluka? Da li je i dalje procenat prečišćavanja otpadne vode jednak nuli, a uredno je naplaćivano njeno sprovođenje direktno u životnu sredinu?

  1. Ljudi su naivni. Kad dobiju racune za vodu razmisljace drugacije…

 4. DOK NEUSPU RAKIJU DA DEZINFIKUJU, NISTA OD CISTE VODE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.