Mурал Маје Огњеновић

Podeli:

Капитен женске одбојкашке репрезентације Србије, наша суграђанка Маја Огњеновић, добија ових дана посебно признање и пажњу Зрењанинаца, на згради у којој је одрасла, у насељу “4. јул”. Наиме, признати градски уметник, сликар Флора Виорел, почео је израду мурала посвећеног управо једној од најуспешнијих спортисткиња рођених и пониклих у Зрењанину, њен победнички портрет, димензија 2 х 4 метра, који ради у свом препознатљивом стилу, већ присутном на јавним градским просторима.
Флора Виорел истиче да му је задовољство да ради један овакав мурал, и каже да то задовољство деле и станари у згради чија је Маја Огњеновић била некадашња комшиница, од којих му свакодневно стиже подршка у раду.

– Одлучили смо се за портрет, с подигнутом руком, како би био видљив и из прометне улице, удаљене око 60 метара. Изабрали смо лепу фотографију, пренећу је у стилу браон-бело, уз евентуално још неку боју коју би додали, са крупним текстом “Маја” у доњем делу. Користићу акрилне боје, које су постојане и дуготрајне, и искључиво радити четкицом – објашњава Флора.


Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на овогодишњим Олимпијским играма у Токију, након што је савладала репрезентацију Кореје у борби за треће место резултатом 3:0. Капитен репрезентације, Зрењанинка Маја Огњеновић, након освојеног олимпијског сребра у Рио де Жанеиру 2016. године, збирци трофеја додала је и другу олимпијску медаљу, чиме је стала међу најуспешније спортисте рођене и поникле у нашем граду. На великом успеху и 24. олимпијској медаљи која је стигла у Зрењанин, а том приликом Огњеновићевој и саиграчицама честитао је и градоначелник Симо Салапура.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga