Na 4. Julu počelo oslikavanje murala Maje Ognjenović

Podeli:

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, naša sugrađanka Maja Ognjenović, dobija ovih dana posebno priznanje i pažnju Zrenjaninaca, na zgradi u kojoj je odrasla, u naselju “4. jul”. Naime, priznati gradski umetnik, slikar Flora Viorel, počeo je izradu murala posvećenog upravo jednoj od najuspešnijih sportistkinja rođenih i poniklih u Zrenjaninu, njen pobednički portret, dimenzija 2 h 4 metra, koji radi u svom prepoznatljivom stilu, već prisutnom na javnim gradskim prostorima.Nakon osvojenog olimpijskog srebra u Rio de Žaneiru 2016. godine, Maja je zbirci trofeja dodala ove godine i drugu olimpijsku medalju, iz Tokija, a s reprezentacijom Srbije osvojila je još jedno svetsko i dva evropska prvenstva, kao i dva druga i jedno treće mesto na šampionatima Starog kontinenta. Njena medalja iz Tokija ujedno je i 24. olimpijska medalja koja je stigla u Zrenjanin, upravo u godini u kojoj grad nosi titulu “Evropskog grada sporta”.

Flora Viorel ističe da mu je zadovoljstvo da radi jedan ovakav mural, i kaže da to zadovoljstvo dele i stanari u zgradi čija je Maja Ognjenović bila nekadašnja komšinica, od kojih mu svakodnevno stiže podrška u radu.

– Odlučili smo se za portret, s podignutom rukom, kako bi bio vidljiv i iz prometne ulice, udaljene oko 60 metara. Izabrali smo lepu fotografiju, preneću je u stilu braon-belo, uz eventualno još neku boju koju bi dodali, sa krupnim tekstom “Maja” u donjem delu. Koristiću akrilne boje, koje su postojane i dugotrajne, i isključivo raditi četkicom – objašnjava Flora.

Maja Ognjenović rođena je u Zrenjaninu 1984. godine, a odbojku je počela da igra u OŠ “2. oktobar”. Trenirala je u zrenjaninskom OK “Poštar”, odakle je, kao veliki talenat, prešla u beogradsku “Crvenu zvezdu”. Odigrala je rekordnih 230 utakmica za nacionalnu selekciju. Tri puta je učestvovala na Olimpijskim igrama i osvojila dve olimpijske medalje.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga