Nova Crnja:“Sportu priđi drogu zaobiđi“

Podeli:

Omladinska neformalna grupa „WAKE UP“ deluje u saradnji sa KZM opštine Nova Crnja. Inače, neformalnu grupu čine volonteri Kancelarije za Mlade koji svojim postojanjem imaju za cilj poboljšanje položaja mladih u Opštini.

U svojoj prošlosti neformalna gupa „ WAKE UP“ je učestvovala u raznim aktivnostima u saradnji sa Kancelarijom za Mlade i ostalim organizacijama.

– 2011. godine sa projektom „Mladi-mladima“ konkurisali su baš na konkursu Ministarstva omladine i sporta „MLADI SU ZAKON“ , gde je navedeni projekat proglašen za najbolji za Srednjebanatski okrug a na Republičkom nivou je bio među prvih 10.

Aktivnosti neformalne omladinske grupa „WAKE UP“:

– Aktivno je učestvovala u izradi LAP-a za mlade Opštine Nova Crnja

– Učestvovala u različitim akcijama: „očistimo Srbiju“…

– U saradnji sa KZM opštine Nova Crnja, organizovala je više koncerata u cilju afirmacije mladih rok bendova.

– Učestvovala je u ekološkim akcijama i akcijama gde se promovišu zdravi stilovi života.

Misija neformalne grupe „ WAKE UP“ je da učinimo život mladima ispunjenijim, sadržajnijim i da kroz razne edukacije, mlade učinimo uspešnijim.

Takođe želimo da buduće generacije koje dolaze sa ponosom mogu da kažu su mladi iz Srpske Crnje i da će biti deo društva koje će imati uspešnu budućnost.

Omladinska neformalna grupa trenutno broji 10 članova koji su aktivno uključeni u društvo i svojim volonterskim radom čine Srpsku Crnju lepšim mestom za odrastanje.

Projektom želimo da promovišemo zdrave i bezbedne stilove života i da učesnike obučimo za samostalno izvođenje korektivnih vežbi radi unapređenja zdravlja.

Mladi zbog nedostatka adekvatne fizičke aktivnosti, ali i zbog savremenog načina života(kompjuteri, brza hrana, hipokinezija-nedovoljno kretanje), često stiču brojne ozbiljne deformitete tela, koji ukoliko se pravovremeno ne otkriju i ne leče, ostavljaju nepopravljive posledice koje na ozbiljan način ugrožavaju zdravlje dece.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga