Perleškim izviđačima pripala dva priznanja na festivalu „15. Svetosavski susreti – izviđači pevaju“

Podeli:

Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza je proteklog vikenda, 1. februara 2020. godine učestovao na festivalu „15. Svetosavski susreti – izviđači pevaju“ u Beogradu.
Odred izviđača „Sveti Sava“ iz Beograda bio je domaćin i organizator po 15. put festivalu izviđačkih pesama, koji se ove godine održao u prelepom Kulturnom centru „Vlada Divljan“ koji se nalazi u opštini Palilula. Na festivalu je uzelo učešće 18 odreda iz Srbije i regiona sa više od 250 učesnika u kategoriji poletaraca i izviđača.
Poletarci su za ovu priliku pripremili po dve pesme koje su sami izabrali. Za muziku su se pobrinuli bivši članovi naše organizacije koji su omogućili da nastup bude u što boljem izdanju.Nakon celodnevnog subotnjeg dana, koliko je trajalo takmičenje, ekipa
odreda izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza dostojno se predstavila i pokazala da su u kratkom vremenskom periodu jako dobro spremili pesme i koreografiju, kako bi nastup bio potpun.
Odred izviđača „Čiča Janko“ je nastupio sa 26 članova u jednoj ekipi pod nazivom „Medene pčelice“ sastavljenih od poletaraca iz Knićanina, Farkaždina, Idvora i Perleza.
Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza je zauzeo 2 mesto u ukupnom plasmanu u kategoriji poletaraca i pčelica. Odred je pored pehara za osvojeno 2. mesto, dobio i priznanje za najbolju koreografiju i pehar „Najraspevaniji poletarci na festivalu“.

Ekipa „Medene pčelice“ predstavila se u sledećem sastavu: Valetina Petrić, Lana Mladenović, Tea Jeftenić, Nina Vučković, Ognjen Cvetković, Jovana Petrović, Milica Petrović, Kristina Spasić, Miroslav Spasić, Sara Antonijević, Aca Antonijević, Nikolina Mirkov, Predrag Kiza, Tamara Kiza, Lena Stamenković, Brane Mrgić, Tijana Jandrić, Stevica Nikolić, Luka Velemirov, Mihajlo Mihajlović, Mitra Ivkov, Ivana Vukov, Dragana Vukov, Aleksandra Zakić i Mina Mećavin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga