Naučni kamion Centra za promociju nauke u Aviv Parku Zrenjanin

Podeli:

Od 27. do 31. maja u Aviv Parku Zrenjanin biće postavljen Naučni kamion Centra za promociju nauke. Naučni kamion je pokretna laboratorija, učionica i izložbeni prostor. Osmišljen je tako da može da stigne u sve delove Srbije i približi nauku građanima kroz različite programe koji se u njemu održavaju.

U svakom od gradova koje poseti Naučni kamion osmišljen je višednevni program koji čine raznovrsni sadržaji namenjeni učenicima, deci, organizovanim grupama, ali i svim ostalim zainteresovanim građanima.

Sastavni delovi ove mobilne konstrukcije su radne stanice i interaktivni eksponati koji dodatno podstiču radoznalost i interesovanje za nauku. Inače, glavna manifestacija se zove “Noć istraživača”, a ovi dani u Zrenjaninu kada će Naučni kamion biti postavljen u Aviv Parku su predmanifestacija za glavnu “Noć istraživača” 2017.

Zahvaljujući ovom Naučnom kamionu, pravoj pokretnoj infrastrukturi za promociju nauke, kultura nauke stiže u sve krajeve Republike Srbije. Time se ostvaruje glavna misija Centra za promociju nauke – da znanje u 21. veku postane dostupno svim građanima Srbije.

Zato dođite, povedite svoje najmlađe i uživajte u raznovrsnim radionicama u Naučnom kamionu, koji će samo od 27. do 31. maja biti postavljen u Zrenjaninu, na centralnom platou u Aviv Parku!

Sve radionice, labaratorije i nastava u Naučnom kamionu će se održavati svakodnevno od 10 do 20 časova. Moto ovih dana će biti: “Istraži, prikaži, znanje potraži”.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga