Najveća maketa na Balkanu u Zrenjaninu

Podeli:

U konferencijskoj sali na prvom spratu Kristalne dvorane od 9. do 23. oktobra biti predstavljena izložba najveće makete na Balkanu pod nazivom „Svet oko nas“ Fondacije za decu Srbije.

Makete

Maketa slikovito dočarava sve sfere života i po rečima autora i predavača Borivoja Vujića, idealno se uklapa u plan i program nekoliko školskih predmeta (Svet oko nas, Poznavanje prirode i društva, Tehničko obrazovanje…) sve u zavisnosti od uzrasta dece. Maketa je na veliko zadovoljstvo i radost dece, ali i odraslih, već obišla veće gradove u Srbiji, a sada je zahvaljujući Gradskoj upravi, odnosno Odeljenju za društvene delatnosti stigla i u Zrenjanin, gde će svi građani besplatno moći da uživaju u postavci i predavanju autora, koje će se održavati na svakih sat vremena, odnosno po formiranju grupa posetilaca. Radno vreme izložbe je od 8 do 20 časova svakog radnog dana i vikendom.

Na površini od 44 kvadratna metara i više od 5000 eksponata, prikazano je mnoštvo životnih situacija u jednom srednjeevropskom gradu i na selu. Postavljene su i makete objekata koje možete videti u Beogradu i u drugim gradovima Evrope sa dosta pokretnih eksponata: vozovi, tramvaji, metro, zabavni park, vetrenjače, vodenica i mnogi drugi objekti. Kao prateći program izložbe izložene su i dve kolekcije: 656 Barbi lutaka i 2000 malih automobila.

Ulaz je slobodan za sve građane svih uzrasta,vikendi i popodnevni sati najbolji termini za građanstvo, jer se organizovane posete školske dece sprovode, uglavnom tokom prepodnevnih sati.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga