Ljubavni digitron se pokvario!

Podeli:

‘Ajmo sad svi da pohitamo do trafike, kupimo nove baterije i sve će biti u najboljem redu. E, pa neće…

Jedna naša sugrađanka koja radi posao koji voli i od toga lepo živi, a moglo bi se reći da se to pozitivno odražava i na njenu spoljašnost sama je od 2012. godine. Pitali smo tu, trideset (i kusur) godina staru, Zrenjaninku šta očekuje od partnera.  Odgovor naše sugrađanke zvučao je tako skromno- partner treba da bude tamnoput, tolerantan i da se pored njega oseća ženstveno. Ima li takvih? „There is no results to display“- kaže kompjuter, a i ljubavni digitron izbacuje samo onu 0- prazan skup, ništa. Zašto je tako?

heart-calculator-300

Odrasle i samoostvarene osobe često upadaju u ovu zamku neraskidivog „Sv. Trojstva“. Svesno ili nesvesno zacrtaju osobine idealnog partnera koje se često može svesti na baš te tri  stavke- izgled, partnerov odnos prema nama i pozitivan uticaj partnera na nas same i našu sliku o nama. Tako na primer neretko čujemo:

„Partner mora biti- crn, plav, ljubičast…“

„Partner prema meni mora biti- tolerantan, ljubazan, iskren…“

„Ja pored partnera moram biti- smirenija, nasmejanija, manje zabrinuta…“

 

Radi se o tri iracionalna zahteva. Sve što podvodimo pod moranjem često nam sreću kvari. U idealnoj ljubavnoj vezi sve bi bilo baš kako mi želimo, ali idealno ne postoji. Veoma često osobe odbijaju partnere koji doslovce i nepogrešivo ispunjavaju dva od tri zahteva nadajući se da ukoliko se još malo potrude ili sačekaju uspeju da pronađu ili budu pronađene od strane nekog ko je  skrojen prema njihovim željama i zato imamo sve veći broj samaca.

lovecalculator

Naša Zrenjaninka, sa početka priče, verovatno će i ovaj 14. februar provesti sama gledajući „Dnevnik Bridžit Džons“ … I tako narednih bezbroj praznika ljubavi. Gde je njena premija? Dokle će se tešiti kako su najbolje jabuke na vrhu drveta i da poslednje ,,padaju“ kad naiđe idealni partner.

Instat rešenja za ljubav nema. Nema ni formule. Ne kupuje se na trafici, niti je ljubav 3u1 kafa, pa biramo sa ili bez kofeina, šećera, biramo boju, cenu… Ako se dva od tri zahteva prema partneru poklapaju premija je tu. Ne treba ići dalje, odbijati ljubav i gubiti vreme u samoći.

Sad opet nešto nedostaje!? Pa naravno…sto za dvoje, neko lepo vino (da se ni Sv. Trifunu ne zamerimo) i SMS za jednog ne baš tako lepog onižeg kolegu koji našu Zrenjaninku nasmeje svakog jutra i čini sve kako bi zadobio njenu pažnju.

 

Autor: Milana Tomin,master psiholog

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga