FOTOMARATON: U POTRAZI ZA ČETIRI BOJE ZRENJANINA

Podeli:

Zrenjaninski fotografi i ljubitelji fotografije će u nedelju, 27. avgusta pokušati da naprave najveći do sada skup fotografa u našem gradu. Celodnevni fotomaraton počeće na glavnom gradskom trgu u 9 sati prepodne, kada se očekuje prijava i registracija takmičara, a trajaće ceo dan, sve do 9 sati uveče. Svoje učešće potvrdili su članovi: Foto kluba CD13, Škole fotografije Pavla Taborošija, kao i Zrenjaninske škole fotografije, koju predvodi Jovan Drndak Njegović i mnogi drugi zrenjaninski fotografi koji su potvrdili svoje učešće. 
Pokrovitelj ove manifestacije je i “Diginet”, koji će nakon fotomaratona pomoći u organizaciji izložbe koja će pratiti ovaj nesvakidašnji događaj, koji već sad najavljuje svoj prelazak u tradiciju. Tehnika i nivo znanja nisu ograničavajući faktor, pa se očekuju mnogi početnici kao i fotografi sa višegodišnjim iskustvom u struci. Očekuje se učešće više od sto fotografa.

Tema celodnevne foto šetnje po ulicama Zrenjanina je: “Četiri boje Zrenjanina: bela, zelena, plava i narandžasta” a osim izložbe koja će predstaviti makar po jednu fotografiju svakog učesnika u planu je i izdavanje kalendara za 2018. godinu koji će nositi naziv manifestacije i u kojem će se predstaviti 12 najboljih fotografija koje će odabrati selektor Imre Szabo, po mnogima jedno od najznačajnijih imena našeg foto-žurnalizma. On će, 2. septembra u prisustvu autora i učesnika javno žirirati i praviti selekciju fotografija, pa će to za mnoge autore biti prva prilika da čuju uživo neke sugestije i preporuke od fotoreportera i umetničkog fotografa sa više decenija iskustva.

Biće to jedinstvena prilika da se kolege vide i druže a da mlađi fotografi i početnici na licu mesta i uživo upoznaju iskusnije fotografe i razmene iskustva i pitanja iz oblasti fotografije.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga