EXIT PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI EVROPSKI FESTIVAL!!!

Podeli:

EXIT je osvojio prvo mesto u kategoriji najvećih evropskih festivala (Best Major European Festivals) na ceremoniji dodele Evropskih festivalskih nagrada za 2013. godinu (European Festival Awards 2013), koja je upravo završena na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji!

Crowd During Amadou & Mariam, Main Stage #EXIT2011
foto: Exit

Publika iz cele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, zajedničkim glasovima odlučili su da je u konkurenciji od 360 najvećih festivala iz čitave Evrope upravo EXIT festival iz Srbije najbolji!

Ekipa EXIT festivala na nagradom
foto:Exit

Nagradu je u Gronigenu primio strateški direktor festivala, Dušan Kovačević, koji je ovom prilikom izjavio:

“Želeo bih da zahvalim Eropskim festivalskim nagradama zbog ove neverovatne prilike da predstavim EXIT pred celim svetom. Takođe bih želeo da zahvalim festivalskoj publici i članovima žirija koji su glasali za nas. Neki od vas već znaju da je EXIT festival jedinstven u svetu, jer je nastao kao studentski pokret za mir i slobodu u Srbiji i na Balkanu. Verujemo da je društvena odgovornost EXIT festivala i dalje važan razlog našeg postojanja. Zbog toga i posvećujem ovu nagradu svim vernim ljubiteljima EXIT festivala, pogotovo onima iz Srbije i sa Balkana, kao i našem Novom Sadu, najboljem gradu na svetu, u kojem se EXIT održava od samog početka!”

Ovo je prvi put da EXIT osvaja prvo mesto u konkurenciji velikih evropskih festivala, još od ustanovljenja nagrade European Festival Awards 2010. godine, iako je svake godine bio uvršten u uži izbor od deset najboljih. Želimo im puno uspeha u budućnosti.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga